Log in

Ian Livingstone, president van Eidos en één van de grotere namen uit de gaming industrie, heeft besloten zijn rol als president van de studio neer te leggen. Livingstone wil nieuwe projecten en uitdagingen gaan achtervolgen, aldus een aankondiging van uitgever Square Enix.

Volgens Square Enix vertrekt Livingstone omdat hij “aan een nieuw hoofdstuk wilt beginnen waarin hij kan werken aan zijn belangrijke projecten buiten Square Enix.” Livingstone is al een aantal jaren actief in een aantal belangrijke verenigingen en comités in het Verenigd Koninkrijk ter bevordering van video games en digitale media. Zijn focus zal dan ook meer naar deze taken verschuiven.

Toch zal Livingstone de industrie niet compleet verlaten. Hij zal actief blijven als adviseur en entrepreneur voor sociale en mobiele games. Daarnaast sluit hij niet uit dat hij ooit weer terug zal keren bij Square Enix, of met ze samen zal werken.

Ian Livingstone is één van de grote namen uit de videogames industrie met een carrière die al bijna 30 jaar onderweg is. Hij was mede-oprichter van The Games Workshop, bracht Dungeons & Dragons naar Europa en schreef mee aan enkele Fighting Fantasy-boeken. Daarnaast had hij een belangrijk rol in de beginjaren van Eidos Interactive en was hij mede-verantwoordelijk voor titels als Tomb Raider, Hitman, Deus Ex en Legacy of Kain.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie