game nieuws Log in

Vive Pro Eye | Pixel Vault

Tijdens de CES 2019 onthulde HTC een nieuwe variant van de Vive Pro virtual reality headset. Bij de eerste versie van deze headset kon men een aparte kit aankopen om eye tracking toe te voegen. De nieuwe versie zal deze feature meteen bevatten bij aankoop van het toestel. 

Het nieuwe toestel heet Vive Pro Eye en biedt VR-belevingen van een hogere kwaliteit. Daarvoor maakt men gebruik van een techniek die foveated rendering heet. Daarmee worden afbeeldingen beter weergegeven wanneer je in een bepaalde richting kijkt. De buitenkanten van de afbeelding worden in kwaliteit verlaagd, net zoals ook het menselijk zicht de buitenkanten van je omgeving minder scherp weergeeft.

Volgens HTC zijn ook de motion controls verbeterd en kun je sneller interacties uitvoeren door in een specifieke richting te kijken. Deze mogelijkheden werden getoond met een app genaamd MLB Home Run Derby VR. Deze applicatie zal in de tweede helft van 2019 verschijnen.

Een exacte prijs voor de Vive Pro Eye is nog niet bekend. Het toestel zal in de tweede helft van 2019 klaar zijn om verkocht te worden.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *