Horrorgame Visage komt naar pc, Xbox One en PS4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Horrorgame Visage komt naar pc, Xbox One en PS4

De horrorgame Visage, die op het oog veel weg heeft van het geannuleerde Silent Hills, komt naar de pc, Xbox One en PlayStation 4. Ontwikkelaar SadSquare heeft via crowdfundingssite Kickstarter niet alleen de 35.000 Canadese dollar opgehaald die het nodig had voor de ontwikkeling van de game, maar de donaties gaan zelfs richting de 50.000 dollar. Als dat doel wordt gehaald, krijgt de game ook ondersteuning voor virtual reality.

De teller van het Kickstarterproject stond woensdag op ruim 46.000 dollar met bijna 1400 donateurs. De campagne duurt nog 31 dagen en SadSquare heeft behoorlijk wat in petto als de donaties op dit tempo blijven binnenstromen. Zo belooft het bedrijf bij het behalen van hogere doelen nieuwe personages in de game, een grote uitbreiding en meerdere eindes. Als het hoogste doel van een miljoen dollar wordt gehaald, zegt de studio in plaats van een ‘spookhuis’ in de game te gaan voor een ‘spookstad’.

Visage wordt volgens de makers een hyperrealistische game. De alfabeelden die je eerder deze week al kon bekijken, hebben wat weg van P.T., de speelbare demo van Silent Hills. Die game werd later geannuleerd. Met Visage zijn horrorfans naar verluidt 6 tot 8 uur zoet, hoewel de game door de willekeurige gebeurtenissen in-game vaker speelbaar en verfrissend zou zijn. De game staat voor januari 2017 op de planning.