Hitman: Blood Money en Absolution krijgen remaster

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Hitman: Blood Money en Absolution krijgen remaster

Dat ontwikkelaars graag oudere games remasteren, dat wisten we al. Ontwikkelaar IO Interactive is hier blijkbaar ook niet vies van. Het bedrijf kondigde de Hitman HD Enhanced Collection aan in een persbericht. Deze collectie bevat een verbeterde versie van Hitman: Blood Money en Absolution. De release staat gepland op 11 januari 2019.

Beide games zijn samen ongeveer achttien jaar oud. Blood Money verscheen in mei van 2006 en Absolution in november 2012. De rechten van de games liggen, net zoals die van de recente Hitman-titels, bij ontwikkelaar IO Interactive. Die laatste vond het blijkbaar hoog tijd om beide games een grondige poetsbeurt te geven. Dit door beide games te voorzien van een 4K-resolutie en 60 FPS. Daarnaast werden de belichting, de textures en andere grafische elementen verbeterd en de controls aangepakt. Op die manier moet de game er beter uitzien en de controls soepeler werken.

IO Interactive CEO Hakan Abrak is erg met blij met de remaster van beide Hitman-games. Zonder deze titels zou de studio niet staan waar ze vandaag staat, volgens Abrak. Daarom kijken hij en het bedrijf er erg naar uit om deze collectie los te laten op de fans.

Hitman HD Enhanced Collection verschijnt binnen een week voor PlayStation 4 en Xbox One.