Hideo Kojima prijst PS4 de hemel in

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Hideo Kojima prijst PS4 de hemel in

In een recent videointerview met het Japanse tijdschrift Famitsu heeft de geestelijke vader van de Metal Gear-serie Hideo Kojima gezegd de voorkeur te geven aan de PlayStation 4. Volgens hem is de PS4 het meest krachtige platform om voor te ontwikkelen.

Ondanks dat zowel de PlayStation 4 en de Xbox One ongeveer dezelfde specs hebben, lijkt de PlayStation 4 bij veel ontwikkelaars een streepje voor te hebben. Ook Hideo Kojima prees de PS4 de hemel in tijdens een interview.

“Ik vind dat tussen alle gaming-consoles, de PS4 met kop en schouders de beste is. Het is met name uitstekend op het visuele vlak: het rendered 1080p op 60 FPS met gemak. Omdat de PS4 het beter doet dan anderen, zijn de beelden op de PS4 het mooiste en dat is perfect voor ons omdat we voor fotorealisme gaan.”

Over het aankomende Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes vertelde Kojima dat de game meerdere keren te spelen is op radicaal verschillende manieren, waardoor de lengte van de game systematisch verlengt wordt. De reden waarom Kojima hierop inging was de kritiek de game heeft ontvangen nadat was gelekt dat de game in minder dan twee uur uit was te spelen.

“De game is inderdaad uit te spelen in een uur of twee. Maar in dat geval zijn alle filmpjes en gesprekken overgeslagen en heeft de speler een minimaal percentage van voltooiing. De game spoort de speler aan om de game meerdere keren te spelen: diverse aanpakken zullen verschillende ervaringen opleveren.”