Het Zuid-Koreaanse Bluehole is bezig met een MMORPG

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Het Zuid-Koreaanse Bluehole is bezig met een MMORPG

Er wordt door Bluehole niet alleen maar gewerkt aan nog dodelijkere blauwe cirkels voor PlayerUnknown’s Battlegrounds, maar ook aan een heuze MMORPG. Vandaag kondigde de ontwikkelaar hun nieuwe titel aan, genaamd Ascent: Infinite Realm (A:IR) en laat de ontwikkelaar al aardig wat gameplay zien in een trailer.

Bluehole is op dit moment vooral bekend van PlayerUnknown’s Battlegrounds. Eerder dit jaar maakte de uitgever al bekend dat het team dat PUBG maakt voortaan PUBG Corp heet, wat al deed vermoeden dat Bluehole zich breder zou gaan oriënteren. Nu blijkt de ontwikkelaar bezig te zijn met een hele nieuwe MMORPG genaamd Ascent: Infinite Realm.

A:IR krijgt een steampunk-setting waarin spelers zowel de nodige fantasy-elementen als steam-elementen gaan tegenkomen. Dit vertaalt zich naar op draken schieten met mini-guns en grote gevechten tussen luchtschepen als we op de trailer afgaan. Er zijn nog een hoop vragen met betrekking tot wat er allemaal mogelijk is in de MMO, maar daar moet in de komende bèta meer duidelijkheid over komen. De game gaat in de eerste helft van 2018 de bètafase in. Wanneer de game uitkomt, is niet bekend.

Bluehole is in het Westen voornamelijk bekend van PlayerUnknown’s Battlegrounds, maar maakte al eerder een succesvolle MMO genaamd Tera.

https://www.youtube.com/watch?v=uvZo59uhz5E