Log in

Tijdens een toespraak op het IGDA conferentie in Toronto liet de Creative Director van Naughty Dog Neil Druckman weten dat tijdens het ontwikkelen van Uncharted 2, een tweede team werd samengesteld voor een reboot van de PS2 games.

Sinds de release van de PlayStation 3, staat de PS2 serie ‘Jax & Daxter’ langs de zijlijnen en heeft Drake uit Uncharted voorrang gekregen. Toen Naughty Dog bezig was met het vervolg op Uncharted te maken, kwam een tweede team samen voor een nieuwe game, waarvan de leden onder de indruk waren dat het een nieuwe Jak & Daxter game moest worden.

“Onze taak was om een reboot te maken van Jak & Daxter, dus we hebben lang nagedacht over hoe we het zouden aanpakken. Hoe doen we het, waarom brengen we deze personages terug en wat zal het verhaal zijn? Hoewel we veel plezier hadden om de wereld tot leven te brengen, kwamen we erachter dat we steeds verder weg dreven van wat Jak & Daxter oorspronkelijk was.”

De ontwikkeling van de nieuwe game kwam echter niet ver; het team kreeg op den duur twijfels of het wel een goed idee zou zijn om de serie te rebooten.

“We wisten niet zeker of we de fans wel gelukkig zouden maken met wat we hadden, ook al zag de nieuwe Daxter er verdomd goed uit. We stapten naar onze baas en vroegen of we dit echt moesten doen. Hij vertelde ons dat we een nieuwe Jak & Daxter mochten maken. Maar als we iets anders in elkaar wilden zetten, dan waren we vrij om dat te doen.”

Het team besloot de nieuwe Jak & Daxter game te schrappen en te beginnen aan wat we nu kennen als The Last of Us. Dit betekent echter niet dat we nooit meer iets krijgen van Jak & Daxter. Wie weet is de tijd van dat duo weer aangebroken als de PS4 om de hoek komt kijken.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie