Het eind van Assassin’s Creed staat nog niet vast

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Het eind van Assassin’s Creed staat nog niet vast

Darby McDevitt, hoofdschrijver van Assassin’s Creed IV: Black Flag, heeft gezegd dat er nog geen einde is verzonnen voor de Assassin’s Creed serie. Dit melde hij in een interview met Edge Online. Dit spreekt eerdere uitspraken van Ubisoft tegen, die eerder hintten dat dit wel het geval zou zijn.

Vorig jaar verklaarde Ashraf Ismail, regisseur van Assassin’s Creed IV, dat er al een overkoepelend verhaal verzonnen was en dat er duidelijke rollen waren weggelegd voor elk aankomend deel in de serie. Daarnaast verklaarde hij ook dat het team van ontwikkelaars een “idee heeft van waar het gaat eindigen”. McDevitt stelt echter dat dit niet helemaal zo is. Volgens hem loopt het verhaal omtrent de bloedlijn van Edward Kenway wel af maar is er geen eind voor de serie in zicht.

“Er is een beetje verwarring geweest rondom het feit dat Ismail een keer heeft gezegd dat Assassin’s Creed een eind kent – Dit is niet helemaal waar. Deze verhaallijn heeft een eind maar omdat alle geschiedenis bruikbaar is voor ons, zien we het AC-universum een beetje als een Doctor Who-achtige instantie. Er zijn zo veel mogelijkheden die we nog willen benutten dat we de franchise niet willen afkappen, maar we kunnen wel verhalen vertellen die uiteindelijk eindigen”, aldus McDevitt. “Het eind van de Desmond-trilogie is lichtelijk veranderd maar het was altijd bedoeld om zo te eindigen en zo’n twee jaar geleden gingen we nadenken over een ander verhaal… maar we gaan niet specifiek meer definiëren wanneer een verhaal eindigt”.

McDevitt legde uit dat Black Flag een manier was om de serie weg te krijgen van Desmond naar een nieuwe verhaallijn, maar ondertussen wilden ze wel de fans de kans gunnen om afscheid te nemen. Over wat de volgende game gaat inhouden vertelde de schrijver dat er kleine hints verstopt zitten in Assassin’s Creed IV als een soort van beloning voor mensen die het spel volledig uitspelen.