Log in

Het is een tweetal hackers gelukt om de Wii U GamePad, de tabletcontroller die bij de console wordt meegeleverd, aan een PC te koppelen. Hierdoor kunnen in theorie games vanaf de PC naar de tablet streamen. Dit lieten de twee zien tijdens een presentatie op het 30e Chaos Communication Congres.

In de presentatie, genaamd “Reverse engineering the Wii U GamePad“, legt het duo uit hoe het is gegaan van een “32mb binary blob” naar een werkend concept. Dit werkende concept werd bewezen doordat de hackers, Pierre Bourdon en Shuffle2, een emulatie van The Legend of Zelda: The Wind Waker draaide op de tablet, waarna ze een teken app vanaf de PC naar de tablet deden streamen.

“Toen de Wii U voor het eerst verscheen, sprak ik met een aantal hackers over de potentiële mogelijkheden van de Wii U GamePad,” aldus de omschrijving van de presentatie. “Echter, voordat we de GamePad als afstandsbediening voor een robot of quadricopter konden gebruiken, moesten we eerst begrijpen hoe de tablet werkte en hoe we er mee konden communiceren.”

De presentatie van de heren is online beschikbaar en verdere documentatie over het onderwerp is te vinden in de open-source community libdrc. Een video was beschikbaar, maar is ondertussen verwijderd.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie