gamenieuws Log in

Grand Theft Auto V heeft 20% meer eenheden verkocht op de dag van release dan Call of Duty: Black Ops II ooit heeft gedaan, meldt Tom Henderikx van Game Mania aan Gamer.nl. De laatstgenoemde game had hiervoor het record voor aantal verkochte eenheden op de dag van release. Game Mania, marktleider op het gebied van game verkoop, heeft bij de nachtrelease van Grand Theft Auto V gisteren zo’n 30.000 klanten mogen ontvangen voor de game.

De nachtrelease van de game leidde op enkele plekken zelfs tot problemen. Zo was er materiële schade aan het rolluik van media keten Saturn in Tilburg en moest de politie optreden bij een vestiging van Media Markt in Amsterdam. Henderikx meldde dat er bij Game Mania nu al bij diverse winkels wachtlijsten bestaan voor de nieuwe levering van de game. Daarnaast verwacht het hoofd van formulebeheer en new business van Game Mania dat GTA V ook een langere looptijd zal hebben dan Black Ops II.

Opvallend is dat ook de verkoop van het voorgaande deel, Grand Theft Auto IV, rond de release van de laatste game van Rockstar ook een behoorlijke stijging heeft gezien.”In de laatste twee weken van Augustus stond deze titel op nummer een of twee in onze softwareverkopen” aldus Hendrikx. “Normaliter staat een voorgaande titel soms niet eens in de top tien”. Naast een prijsverlaging van Grand Theft Auto IV verwacht Hendrikx dat deze stijging te wijten is aan de verlate nieuwsgierigheid van de gamer naar het vorige deel.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie