game nieuws Log in

Volgens geruchten zal Microsoft dit jaar nog met een nieuw model van de Xbox One komen. Het nieuwe model zal goedkoper zijn dan de huidige, al is niet duidelijk wat de nieuwe versie zal missen om de prijsdaling te verantwoorden.

Afgelopen week lekte er informatie uit Redmond over wat we het aankomende jaar van Microsoft kunnen verwachten. Een nieuwe Gears of War, Crackdown 3 en bijvoorbeeld ook Halo 2 Anniversary. Wellicht nog interessanter is het feit dat ze een goedkoper model van de Xbox One willen uitbrengen.

Momenteel is de Xbox One honderd dollar duurder dan de PlayStation 4, mede dankzij de Kinect die bij elk systeem zit. Met ingang van de release van het nieuwe model wil Microsoft op dezelfde prijs gaan zitten. Onbekend is alleen, wat Microsoft bij het huidige pakket gaat verwijderen om het prijsverschil te overbruggen. Het gerucht gaat dat het nieuwe model download only gaat worden, waardoor het model niet alleen goedkoper wordt om te produceren, maar ook dat een deel van de winst dan niet meer naar Sony gaat vanwege de Blu-ray technologie. Of ziet Microsoft in dat de Kinect op spelers forceren toch geen goed idee was?

Microsoft is in ieder geval niet blij met het lekken van de informatie (waaruit de conclusie getrokken kan worden dat het wellicht meer is dan een gerucht) en hoopt te achterhalen wie het heeft gelekt en tegen die persoon een flinke rechtszaak aan te spannen.

Wanneer we in Nederland de Xbox One kunnen verwachten, het oude- of nieuwe model, is nog steeds niet duidelijk.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *