Gerucht: Studio Wildcard schikt rechtszaak voor $40 miljoen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: Studio Wildcard schikt rechtszaak voor $40 miljoen

Studio Wildcard, de studio achter het mateloos populaire ARK: Survival Evolved, lijkt de recente rechtszaak tegen Dungeon Defenders-ontwikkelaar Trendy Entertainment te hebben afgedaan met een schikking. Volgens bronnen zou er een schikking van 40 miljoen dollar zijn getroffen.

De rechtszaak, die al sinds december 2015 loopt, zou nu zijn afgedaan met een schikking. In de zaak werd Studio Wildcard aangeklaagd door Trendy Entertainment. Een van de medewerkers, Jeremy Stieglitz, zou zijn contract hebben gebroken en in het geheim voor Wildcard hebben gewerkt. Daarnaast zou de werknemer, die ondertussen bij beide studio’s niet meer actief is, meerdere malen hebben geprobeerd om werknemers van Trendy naar Wildcard te halen. Saillant detail: Stieglitz is de man van Susan Stieglitz, mede-oprichtster van Studio Wildcard.

De zaak zou zich op 27 april voor moeten doen bij de rechter, maar nu lijkt er dus een schikking te zijn getroffen tussen de twee partijen. Volgens Kotaku zou de schikking op woensdag 13 april hebben plaatsgevonden, waarbij een officieel onbekend bedrag is afgesproken. Op Twitter gaf Susan Stieglitz aan dat Trendy 600 miljoen dollar wilde:

https://twitter.com/SusanCStieglitz/status/719987095796711424

In een Direct Message op Twitter met een fan geeft Stieglitz echter aan dat er een schikking is getroffen voor 40 miljoen dollar. Een afbeelding hiervan verscheen even later op Imgur:

Wildcard schikking

Wat voor impact de schikking gaat hebben op de studio is momenteel nog niet bekend, maar het had erger kunnen eindigen. Als de zaak voor de rechter was gekomen, en had Trendy Entertainment gewonnen, dan had Studio Wildcard het werk aan de game stop moeten zetten en de game van alle platformen moeten verwijderen.

Mochten er meer details naar boven komen over de rechtszaak of ARK: Survival Evolved dan lees je dat natuurlijk hier op Pixel Vault.