game nieuws Log in

Volgens geruchten zou Sony momenteel werken aan een PlayStation 3 met verbeterde hardware om ondersteuning te bieden voor PlayStation Now. Bronnen melden tegenover Digital Foundry dat Sony speciale servers aan het ontwikkelen is waarin 8 speciale console units in één server rack zijn gebouwd.

Volgens Digital Foundry zou Sony eerst hebben geëxperimenteerd met het plaatsen van standaard winkelexemplaren in datacenters, maar dat was geen succes. Als eerste waren er problemen met de ruimte die de consoles in beslag nemen, waarna ook problemen ontstonden met de stroomvoorziening van de console. De PlayStation 3 was namelijk niet heel zuinig; de meest recente versie van de console kon nog een stroomverbruik van 80W genereren.

Om deze problemen op te lossen heeft Sony speciale server racks gebouwd die in een standaard serverkast passen die in veel datacenters te vinden zijn. In deze rack zit “het equivalent van acht PS3’s op een enkel moederbord”, iets wat een geweldige ruimtebesparing oplevert. Daarnaast kon op deze manier alle HDMI-kabels worden vervangen met een hardware video encoder, wat ervoor zou moeten zorgen dat de vertraging tussen input en reactie veel lager zal worden.

Toch zullen wij hier in Europa nog maar weinig van deze hardware zien. De dienst wordt naar alle waarschijnlijkheid pas in 2015 in Europa gelanceerd en zelfs dan zul je deze hardware alleen maar zien als je in een datacenter werkt.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *