Gerucht: Dino Crisis krijgt reboot

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gerucht: Dino Crisis krijgt reboot

Dino Crisis krijgt misschien een nieuw deel voor de next-gen systemen. Capcom heeft al meerdere keren gezegd geen interesse te hebben, maar het gerucht vertelt dat dit binnenkort wordt onthuld in het officiële Xbox magazine.

Het gerucht vertelt dat er binnenkort een tease te vinden zal zijn in de pagina’s van OXM (Official Xbox Magazine), waarbij aangegeven staat dat de titel in ontwikkeling is en dat we meer informatie kunnen verwachten ten tijde van de E3 dit jaar. Uiteraard moet dit nieuws met een korrel zout genomen worden.

Nu is Capcom geen vreemde als het gaat om oude IP’s uit het stof te halen, al lijkt het gerucht haaks te staan op wat de huidige producent van Resident Evil, Masachika Kawata, vorig jaar heeft gezegd. Hij zei dat hoewel het leuk zou zijn om de oude IP’s zoals Onimusha en Dino Crisis nogmaals te bezoeken, hij liever aan nieuwe IP’s zou willen werken.

Dino Crisis was grotendeels gebaseerd op het succesvollere Resident Evil. De games waren identiek en Dino Crisis werd daarom al gauw bestempeld als “Resident Evil maar dan met dino’s”. Hoewel het eerste en tweede deel in de serie prima games waren, was deel drie verantwoordelijk voor de dood van de serie.