Gerucht: Destiny 2 komt ook naar pc

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
Gerucht: Destiny 2 komt ook naar pc

De toekomstige opvolger van Destiny zal volgens verschillende bronnen ook voor pc verschijnen. Hiermee zal de opvolger van Destiny niet meer exclusief voor de consoles zijn. Daarnaast laten de bronnen geruchten horen dat ook de gevestigde lore niet behouden hoeft te gaan worden.

Het eerste gerucht over een mogelijke release van ‘Destiny 2‘ voor de pc verscheen gisteren op NeoGAF. Later verscheen er een post van NeoGAF-gebruiker benny_a, waarin hij vertelt dat een vriend die bij Activision werkt inderdaad toezegde dat Destiny 2 naar de pc zou komen. Daarbij legde benny_a uit dat dit aangekondigd werd tijdens een interne presentatie van Activision die gisteren plaatsvond. Daarnaast liet hij weten dat de studio Vicarious Visions mee zou werken aan de game.

Kotaku laat daarnaast weten dat ze geruchten gehoord hebben waaruit blijkt dat Bungie Destiny 2 een volwaardige sequel wil maken, zelfs als daarmee oude planeten, karakters en activiteiten achtergelaten moeten worden. Mensen met connecties bij Blizzard zouden zelfs de vergelijking gemaakt hebben met Diablo en Diablo II, waarbij het tweede deel verder bouwde op het eerste deel, zonder content en karakters over te nemen. Een persoon ‘die betrokken was bij de ontwikkeling’ zei zelfs dat “Destiny 2 een compleet andere game gaat zijn”.

Daarnaast wordt er nog gewezen op reorganisatie binnen het bedrijf, waarbij de director en executive producer van The Taken King, Luke Smith en Mark Noseworthy, nu aangesteld zouden zijn als diezelfde functies voor Destiny 2. Daarnaast zou het grootste gedeelte van Bungie’s personeel op dit moment aan de ontwikkeling van Destiny 2 werken. Wat er van deze geruchten allemaal waar is, zal de tijd ons doen leren, maar zodra we meer weten, lees je dat natuurlijk hier op Pixel Vault.