Log in

Volgens verschillende geruchten heeft Apple een bod van 280 miljoen dollar uitgebracht op Primesense, het Israëlische bedrijf dat de Kinect-sensor heeft ontwikkeld. Apple zou een soortgelijke sensor in zijn producten willen gebruiken.

De Israëlische krant Calcalist komt met het nieuws naar buiten dat de Amerikaanse gigant interesse zou hebben in het bedrijf. Primesense is vooral bekend geworden doordat het de technologie, chip en ontwerpen heeft gemaakt die Microsoft heeft gebruikt in haar Kinect-sensor. Apple zou deze technologie echter liever zelf gebruiken in haar producten en zou daarom bereidt te zijn 280 miljoen dollar neer te leggen.

Het bod komt niet compleet uit de lucht vallen. Eerder zou een groep hooggeplaatste werknemers van Apple het Israëlische bedrijf al hebben bezocht. Onduidelijk is in welke producten Apple de sensors zou willen gebruiken, maar het lijkt wel vast te staan dat de compatibiliteit met de producten van Apple ontzettend belangrijk is.

Of Apple ook daadwerkelijk een bod uit gaat brengen is nog maar de vraag. Mocht dit wel gebeuren, dan zou dit mogelijk problemen kunnen veroorzaken voor Microsoft, mocht Primesense nog essentiële patenten bezitten die van betrekking zijn op de Kinect. Dat is echter pure speculatie en we zullen pas meer weten zodra één van de twee bedrijven een bericht naar buiten zal brengen.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie