Generation Zero aangekondigd door Avalanche Studios

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Generation Zero aangekondigd door Avalanche Studios

Avalanche Studios is de afgelopen weken vaker in het nieuws geweest. De Zweedse ontwikkelaar ontwikkelt een deel van het nieuw aangekondigde Rage 2. Daarnaast is de studio vorige week opgekocht door de Deense filmstudio Nordisk Film. Nu staat Avalanche Studios weer in de schijnwerpers, deze keer voor het aankondigen van een nieuwe titel.

Avalanche Studios heeft Generation Zero aangekondigd via een announcement trailer. Heel veel leren we niet van de trailer, maar het is duidelijk dat het gaat om een shooter met enkele jaren tachtig-vibes. Op de grond ligt een walk-man en op de achtergrond horen we iconische ritmes en synthesizers. Minder nostalgisch zijn de beestachtige robots met machinegeweren, waar de mensen tegen lijken te strijden. Op de officiële website is echter meer informatie te vinden.

Hier wordt bevestigd dat de game zich afspeelt in een alternatief Zweden in 1980. De game wordt gebouwd in de Apex Engine. Generation Zero wordt een open world-game met multiplayer co-op-elementen, waar je met maximaal drie van je vrienden samen kunt spelen. Het lijkt erop dat we de game ergens in 2019 mogen verwachten voor pc.