game nieuws Log in

EA is al jarenlang partners met Nintendo, maar toch wordt er niet gesproken over een release van de Titanfall-franchise op de Nintendo Switch. Dit liet senior ontwerper Mohammad Alavi van Respawn Entertainment weten in een interview met het YouTube-kanaal Drunk Tech Review.

Volgens Alavi past een franchise als Titanfall gewoonweg niet op de Nintendo Switch. Gekscherend zei hij erachteraan dat het net zoiets is als een Zelda-game op de Wii U. Hij maakte daarnaast de vergelijking met andere consoles die ook geen AAA third-party interesse hebben. Nintendo beheerst de markt op handheld-gebied en is vooral op kinderen gericht, waardoor deze third-party zich richt op pc, Xbox One en PS4.

Dit is niet de eerste shooter die niet naar de Nintendo Switch wordt gehaald. Eerder deze week werd al bekendgemaakt door Gearbox-CEO Randy Pitchford dat Borderlands 3 niet snel naar de Nintendo Switch zal komen omdat Nintendo hun prioriteiten ergens anders hebben liggen. Welke shooter-franchises nog meer geen Switch-ondersteuning gaan krijgen, is nog niet bekend, maar met de release van de Switch in zicht zullen we daar vast snel meer informatie over krijgen.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *