game nieuws Log in

Mass Effect: Andromeda | Pixel Vault

Velen hoopten erop en keken ernaar uit: een DLC voor Mass Effect: Andromeda. Fans van de serie vonden zelfs hints naar mogelijke toevoegingen. Eerder verspreidde een studio genaamd Sinclair Networks dat het bezig was met DLC voor de game, maar dat dit gecanceld werd. BioWare heeft nu echter bekendgemaakt dat dit niet waar is, omdat er helemaal geen DLC op de planning stond.

Het nieuws van het uitblijven van DLC komt van meerdere bronnen. Eerst verspreidde Sinclair Networks via Facebook het gerucht dat de studio aan DLC voor de game werkte, maar dat BioWare hier een einde aan maakte. Meerdere bronnen, waaronder BioWare-medewerkers op Twitter en EA zelf, bevestigden dat ze nog nooit met dit bedrijf gewerkt hadden. Daarbij kwam ook uit dat er ├╝berhaupt geen DLC voor de singleplayer-campagne van de game gemaakt gaat worden.

Uiteindelijk is dit begrijpelijk. Na de slechte ontvangst van de game werd het team dat aan Mass Effect: Andromeda gewerkt heeft grotendeels verspreid naar andere projecten, zoals Anthem en de volgende Dragon Age-game. Daarmee blijft er dan waarschijnlijk niet genoeg manskracht over om aan een uitbreidingspakket voor de singleplayer-campagne te beginnen, tot het verdriet van de trouwe fans die wel van de game genoten.

Er waren in Mass Effect: Andromeda meerdere goede aanknopingspunten voor uitbreidingspakketten. Aan het einde van de game krijgen spelers bijvoorbeeld een bericht te horen van de Quarians. Zij moesten, samen met de Drell, Hanar, Elcor en Volus, later met hun eigen Ark achter de andere rassen aankomen. Uit de boodschap blijkt dat het een waarschuwing is, dat er iets aan hun kant mis is gegaan. Welke betere manier is er om de game uit te breiden dan deze reddingsactie? Helaas zullen we waarschijnlijk nooit uitvinden hoe het daarmee afloopt.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *