Geen Charging grip inbegrepen bij de Nintendo Switch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geen Charging grip inbegrepen bij de Nintendo Switch

Het zal je niet ontgaan zijn dat Nintendo afgelopen vrijdag hun nieuwe console officieel aan de wereld heeft getoond. Nu zijn er echter enkele details naar boven gekomen over het verschil tussen de Charging grip en de bijgeleverde Joy-Con grip.

Bij de Nintendo Switch wordt standaard een Joy-Con grip geleverd. Deze kan het beste omschreven worden als een houder waarin men de twee Joy-Con-controllers plaatst. Bij plaatsing van de Joy-Con’s ontstaat er eigenlijk een nieuwe controller. Vanuit deze controller zullen de Joy-Con’s dus niet opgeladen kunnen worden. Wil je dat wel, dan zal je een speciale Charging grip moeten aanschaffen. Het enige wat de Charging grip onderscheid van de Joy-Con grip, is de kleur en het feit dat de Charging grip een oplaad functie heeft.

Het is ook nog niet bekend of de nieuwe controllers via een regulier stopcontact kunnen worden opgeladen. De enige manier waarop de Joy-Con’s kunnen worden opgeladen, is wanneer zij aan de tablet vastgemaakt zijn terwijl deze in de docking unit staat. De Joy-Con’s zullen ongeveer 20 uur meegaan en het duurt 3.5 uur om ze volledig op te laden.