Gearbox kondigt Borderlands 3 aan

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gearbox kondigt Borderlands 3 aan

Tijdens een presentatie op PAX East heeft Gearbox Software-president Randy Pitchford het nieuwste deel in de Borderlands-serie aangekondigd. Een releasedatum of specifieke platformen zijn nog niet bekendgemaakt door de studio.

Tijdens de presentatie op PAX East toonde Gearbox Software de eerste beelden van Borderlands 3. Daarbij waren niet alleen de vier nieuwe personages te zien, ook de nieuwe slechteriken en oude bekende gezichten kwamen voorbij. Inclusief Claptrap natuurlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=d9Gu1PspA3Y

Uit de trailer blijkt dat de game dit keer niet op één planeet blijft, maar naar meerdere werelden gaat. Hoe dit precies werkt, is nog niet duidelijk. Centraal lijken de Children of the Vault te zijn, een nieuwe cult in de game. Natuurlijk zien we ook weer heel veel wapens, waarvan er volgens de trailer meer dan een miljard in Borderlands 3 zullen zitten. Ook zijn er dit keer wandelende geweren.

Wanneer Borderlands 3 precies verschijnt en voor welke platformen is nog niet bekend. Op 3 april maakt Gearbox meer informatie over de game bekend. Naast de nieuwe titel werd er ook een een HD-update voor de Handsome Collection voor de PlayStation 4 en Xbox One aangekondigd. Hierin zitten Borderlands 2 en Borderlands: The Pre-Sequel.