Log in

Ondanks dat de online streaming-dienst Gaikai voor Amerikaanse gamers al begin 2014 beschikbaar zal zijn op de PlayStation 4, zal een Europese release pas op een later moment plaatsvinden. Sony’s CEO Jim Ryan heeft laten weten dat er nog geen datum vaststaat.

Volgens Ryan heeft de vertraging te maken met de beperkte brandbreedte in sommige gebieden. De service zal op een bepaald punt in de toekomst wel zijn debuut in Europa maken, maar wanneer dit tot de mogelijkheden behoort, is nog niet duidelijk. Om deze reden heeft Sony tijdens de Gamescom dit jaar de service niet verder toegelicht, aldus Ryan.

Door middel van de samenwerking met Gaikai wil Sony verschillende voordelen van de cloud service benutten om deze als praktische toepassingen naar de PlayStation 4 te brengen. Zo zal de console dankzij Gaikai onder meer in staat zijn eerdere PlayStation games te emuleren, directe toegang geven tot game demo’s via de PlayStation Store, live gameplay kunnen streamen, video’s en screenshots kunnen delen via social media en door middel van Remote Play de mogelijkheid bieden PlayStation 4 games te spelen op de PlayStation Vita.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie