Log in

Online-streaming dienst Gaikai zal het uiteindelijk mogelijk moeten maken om PlayStation-games te streamen naar onder meer televisies, computers, Blu-ray spelers, smartphones en tablets. Dit laat Shuhei Yoshida, voorzitter van Sony Worldwide Studios, weten in een interview met Dengeki Online.

Yoshida zegt dat “het ultieme doel is om PlayStation-games beschikbaar te maken op alle devices. Hierbij nemen we verschillende dingen in overweging, waaronder pc’s, tv’s, Blu-ray-spelers, smartphones en tablets. We hopen uit te kunnen blijven breiden, ook naar niet-Sony-apparaten.” Hij haalt hierbij vervolgens een eerdere gedane uitspraak aan, namelijk het doel van Sony om PlayStation in de toekomst in de markt te zetten als service in plaats van hardware, het platform onafhankelijk makend van een op voorhand bepaald apparaat.

Yoshida laat weten dat de mogelijkheden van Gaikai op dit moment nog worden onderzocht. De service zal echter pas begin 2014 beschikbaar zijn voor de PlayStation 4 in Amerika. Wanneer de online-streaming dienst door Europese gamers te gebruiken is, is nog niet duidelijk.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie