Log in

Het is één van de belangrijkste titels voor de Xbox One: Forza Motorsport 5. Tijdens de E3 werden er een hoop functies voor de game aangekondigd die steunde op een altijd-online systeem. Nu dat systeem van de tafel is, legt Turn 10 Studios tegenover IGN uit hoe de game in zijn werk zal gaan. Belangrijkste conclusie: een internetverbinding is alleen nodig de eerste keer dat de game wordt gespeeld.

“We hebben de game zo ontworpen dat wanneer je de game ook koopt, je altijd de laatste content hebt.”

Volgens Dan Greenawalt, hoofd van de studio, zal de game nog steeds zwaar leunen op de online capaciteiten van de console, maar zal ook gewoon offline te spelen zijn. De enige keer dat je echt met het internet verbonden moet zijn is wanneer je de game voor het eerst opstart.

“Wanneer je de game voor het eerst opstart, zullen we je vragen om in te loggen,” zo legt Greenawalt uit, “en zodra je bent ingelogd zal je Drivatars gaan downloaden en zal je ook een lading aan content krijgen; zowel circuits als auto’s. Ons productieschema zit zo in elkaar dat de content er pas zo laat mogelijk in stoppen en dat betekend dat een groot gedeelte van de game beschikbaar zal zijn als Day One-download.”

“Het is dus nodig om de eerste keer verbonden te zijn om de game te kunnen spelen. We hebben de game zo ontworpen dat wanneer je de game ook koopt, je altijd de laatste content hebt. Dit om een zo groot mogelijke game te maken,” aldus Greenawalt.

Volgens Greenawalt is de reden dat voor dit systeem is gekozen te zoeken achter het feit dat ze Forza 5 als launchtitel willen hebben, maar niet alles af konden krijgen om ook nog door Microsoft’s test-periodes en drukprocessen heen te komen. De game moest dus eigenlijk al veel eerder af zijn dan de November-release. Om de studio dus meer tijd te geven, is er gekozen voor deze constructie. De rest van de game zal dan gedownload worden, terwijl je aan het spelen bent volgens Greenawalt.

Toch adviseert Turn 10 Studios de spelers wel zo vaak mogelijk met het internet verbonden te zijn. Dit om gratis content te krijgen en Drivatars te kunnen downloaden. Het Drivatar-systeem is een revolutionair AI-systeem dat de tegenstanders laat rijden gebaseerd op het rijgedrag van andere spelers wereldwijd. Jouw rijgedrag in de game kan dus effect hebben op de race van iemand anders.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie