game nieuws Log in

Fortnite Battle Royale | Pixel Vault

Het is nog vroeg in 2019 en het lijkt er niet op dat de populariteit van Fortnite de komende tijd zal afnemen. Met de toegankelijke mechanics en vrolijke graphics vindt de game een grote playerbase onder de jeugdigere spelers. Toch is niet alles wat met Fortnite te maken heeft zo onschuldig als het lijkt.

Cybercriminelen gebruiken Fortnite namelijk als medium voor witwaspraktijken. Dit blijkt uit een rapport dat cybersecurity-bedrijf SixGill heeft gedeeld met Variety. Volgens het rapport heeft de game niet alleen de aandacht van consumenten en media getrokken, maar ook die van cybercriminelen. Zij proberen hun slag slaan te slaan in het economische systeem rond de game.

“Fortnite’s’ format and popularity have drawn the attention of cybercriminals, and resulted in a thriving criminal eco-system around the game”

De cybercriminelen kopen met gestolen creditcards of ander crimineel verkregen geld in-game items, zoals in-game valuta en skins. Vervolgens ‘verkopen’ ze het pas aangemaakte account via eBay, G2G of het darkweb voor een fractie van de waarde van de gekochte virtuele voorwerpen. Wanneer de transactie voltooid is, worden de voorwerpen weer ingeleverd en krijgen ze het legale geld van Epic Games terug. Volgens het rapport is er in de afgelopen zestig dagen al zo’n $250.000 op deze manier witgewassen.

Epic Games heeft gesteld op de hoogte te zijn van de criminele activiteit, maar het bedrijf heeft nog geen duidelijke aanpak voor het probleem voorgesteld. Epic Games heeft wel een oproep gedaan aan legitieme spelers om gebruik te maken van het two-step-authentication-systeem dat de client heeft. Ook raadt het bedrijf spelers aan om voorzichtig om te gaan met creditcard-gegevens.Meer weten:

Lees hier al het Fortnite nieuws >>

Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *