Final Fantasy XV verschijnt op 30 september

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Final Fantasy XV verschijnt op 30 september

Tijdens het Final Fantasy XV Uncovered evenement heeft Square Enix de releasedatum voor de nieuwe JRPG vrijgegeven. Vanaf 30 september is de game te spelen op PlayStation 4 en Xbox One. Daarnaast komt er een anime prequel en een CGI-film.

Tijdens het event, dat werd gehouden in Los Angeles, werd de releasedatum van de game eindelijk onthuld. Op 30 september 2016 kunnen gamers aan de slag met het langverwachte nieuwe deel uit de populaire serie. Om alvast een klein voorproefje te geven kunnen spelers vanaf vandaag een gratis demo van de game downloaden op PS4 en Xbox One. In de demo zul je aan de slag gaan met hoofdpersoon Noctis in zijn periode als kind. Wanneer je de demo uitspeelt, zul je een exclusieve Animal Companion voor de volledige game krijgen.

Naast de aankondiging van de releasedate en de onthulling van de demo, deed Square Enix ook nog andere media rondom de game uit de doeken. Allereerst komt er een prequel in de vorm van een anime, genaamd Brotherhood: Final Fantasy XV. In deze anime, die zal bestaan uit vijf afleveringen, krijg je meer achtergrondinformatie over de vriendschap tussen Noctis en de andere hoofdrolspelers uit de game. De anime wordt geproduceerd door A-1 Studios, de studio die ook verantwoordelijk is voor onder andere Sword Art Online en Valkyria Chronicles. De anime zal gratis te bekijken zijn op YouTube, waarvan de eerste aflevering nu live staat. Een trailer voor de serie zie je hieronder.

Ook kondigde Square Enix een CGI-film aan genaamd Kingsglaive, die dit najaar moet verschijnen. Hoewel de film geen prequel is voor Final Fantasy XV, speelt het zich wel in hetzelfde universum af. De film zal een hele lading aan bekende sterren kennen die hun stem verlenen aan karakters. Sean Bean zal in de rol van King Regis kruipen, terwijl Aaron Paul de rol van Kingsglaive-soldaat Nyx zal vervullen. Ook Lena Headey, bekend uit Game of Thrones en 300, zal in de film aanwezig zijn als Princess Luna. Een trailer voor de film kun je hieronder bekijken.