Final Fantasy VII remake komt in meerdere delen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Final Fantasy VII remake komt in meerdere delen

Opvallend nieuws uit de hoek van Square Enix: de langverwachte remake van Final Fantasy VII zal niet als enkele game verschijnen. Volgens de Japanse uitgever en ontwikkelaar zal de game bestaan uit een serie van meerdere delen.

Met de aankondiging van de remake van Final Fantasy VII kwam voor veel fans een droom uit, maar het lijkt erop dat de remake niet in de vorm gegoten zal worden die de fans verwachtten. Volgens Square Enix zal de Final Fantasy VII remake een serie vormen van meerdere delen. Hier is hoe Square Enix het heeft laten weten:

“Final Fantasy VII Remake zal verteld worden door middel van een uit meerdere delen bestaande serie. Elk deel zal zijn eigen unieke ervaring met zich meebrengen.”

In een interview hebben Yoshinori Kitase en Tetsuya Nomura uitgelegd waarom ze voor deze aanpak gaan. Omdat de remake zo’n gigantische klus is, zal de game opgesplitst worden. De speler heeft bijvoorbeeld in de remake de mogelijkheid om bijna heel Midgar te ontdekken, iets wat in het origineel natuurlijk niet mogelijk was. Omdat ze zo veel aan de game toevoegen, zal het bijna onmogelijk worden om alles in één game te stoppen. Het alternatief is dat ze elementen uit de game verwijderen, en dat willen ze natuurlijk niet doen.

Medewerkers van Square Enix hebben in het verleden al eerder verteld waarom ze niet wilden beginnen aan een remake van Final Fantasy VII. Het zou volgens hun een veel te grote klus zijn om het te realiseren. Met deze informatie lijkt hun vrees werkelijkheid te zijn geworden. Het is daarom ook om die reden dat Square Enix de hulp heeft ingeschakeld van Naruto- en Asura’s Wrath-ontwikkelaar Cyberconnect2.