Log in

Mocht je al een iPhone 5S via de grijze handel op de kop hebben getikt, dan kan je mogelijk problemen gaan ondervinden met het spelen van games. Het lijkt er namelijk op dat bepaalde exemplaren problemen hebben met de bewegingssensoren.

Gizmodo komt als eerste met de problemen naar buiten. Volgens de site werken de gyroscoop, waterpas en het kompas niet goed met elkaar samen. Hierdoor kunnen games die de besturing baseren op motion controls niet goed meer werken.

Waar het probleem in de nieuwe telefoons precies zit is nog onduidelijk. Het zou een fout kunnen zijn in iOS7, maar ook een kalibratiefout die er voor zorgt dat de sensoren standaard foute waarden aan geven, is niet uitgesloten. Op het forum van Apple wordt veelvoudig geklaagd door gebruikers en Gizmodo heeft de problemen ondertussen kunnen reproduceren.

Het lijkt erop dat wanneer het probleem aanwezig is, deze in elke sensor van het toestel zit. Toch heeft niet elk exemplaar van de iPhone 5S problemen en lijkt de 5C, de goedkopere variant, helemaal nergens last van te hebben. Wanneer er meer duidelijkheid is rondom de problemen, lees je het natuurlijk hier.

Edit 9-10-2013: Laatste alinea is herschreven op aanwijzing van CriticalRocket.Tags:

Lees verder:

3 reacties

    1. Kevin Rombouts Reageer

      Is inderdaad erg slordig van ons, en mij in het bijzonder. Bedankt voor de oplettendheid! We hebben het artikel aangepast.

Geef een reactie