Log in

Codemasters heeft het nieuwste deel binnen de F1 serie onthuld in de vorm van F1 2013. De game zal naast een standaard versie ook beschikbaar worden als Classic-versie met daarin 11 extra klassieke wagens en vier extra circuits.

Classic-versie geeft spelers de mogelijkheid om in de schoenen te stappen van enkele grote namen uit de geschiedenis van de Formule 1. Zo zullen er uit de jaren 80 racers als Nigel Mansell en Mario Andretti beschikbaar zijn en kan men in vijf verschillende wagens van Ferrari, Williams en Lotus racen. Ook heeft Codemasters zes auto’s van Ferrari en Williams uit de jaren 90 in de game gestopt. Deze kunnen bestuurd worden met coureurs als David Coulthard, Eddie Irvine en Alain Prost. De Classic-versie heeft ook vier extra circuits in de vorm van het Spaanse Jerez, het Britse Brands Hatch, het Italiaanse Imola en het Portugese Estoril.

Naast de klassieke content zijn ook alle coureurs, wagens en circuits uit het seizoen 2013 aanwezig in de game, waaronder de Nederlandse Giedo van der Garde. Codemasters heeft in deze versie de Young Driver Test verder uitgewerkt, waardoor de leercurve voor beginnende coureurs lager moet liggen dan vorig jaar. Ook de Single Player Championship Mode, die vorig jaar nog werd geschrapt, keer weer terug in de game. Ook zal RaceNet, het sociale racenetwerk van Codemasters, een grotere rol innemen in de game vergeleken met vorig jaar.

Codemasters heeft aangekondigd dat de game later dit jaar naar PC, Xbox 360 en PlayStation 3 zal komen. Een release voor de volgende generatie consoles is nog niet onduidelijk, maar werd door Codemasters op dit moment nog niet genoemdTags:

Lees verder:

Geef een reactie