game nieuws Log in

AdHoc Studios | Pixel Vault

Na het faillissement van Telltale Games lijkt een heel genre aan games weg te vallen. Vier voormalige medewerkers van Telltale hebben besloten dit gat te vullen, want ze beginnen samen een nieuwe studio genaamd AdHoc Studios. Deze studio gaat de ‘choose your own adventure’-toorts verder dragen, aldus de oprichters.

Michael Choung, Nick Herman, Dennis Lenart en Pierre Shorette verlieten Telltale Games in 2016 en 2017. Herman, Lenart en Shorette verhuisden naar Ubisoft in de hoop daar een dochterstudio op te zetten. Helaas ging dit niet door. Daarna werd met Choung het plan gemaakt voor AdHoc Studios.

Volgens de mannen was er bij Telltale weinig ruimte voor nieuwe ideeën. Zo had Telltale bijvoorbeeld een deal met Netflix die wegens intern oponthoud niet van de grond kwam. Tegenover Variety laten de oprichters weten dat ze verwachten met zijn vieren sneller stappen kunnen gaan maken.

In het interview met Variety zeggen de ontwikkelaars veel inspiratie te halen uit Bandersnatch, de Black Mirror-film van Netflix. “Met streamingplatforms in ieder huis en smartphones in iedere broekzak, is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan een interactieve film of serie. We hebben het gevoel dat nu het perfecte moment is om een studio op te zetten die zich daarop concentreert.”

Vooralsnog heeft AdHoc Studios nog geen concrete plannen onthuld.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *