Eve Online slagveld heeft $200.000 dollar gekost

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Eve Online slagveld heeft $200.000 dollar gekost

In een recente ruimtestrijd tussen twee facties in de spacesim-game Eve Online is er dusdanig veel vernietigd, dat spelers collectief ongeveer $200.000 dollar kwijt zijn geraakt.

In een rare instantie waarin games overlappen met de werkelijkheid, is in een korte tijd veel geld verloren. Het conflict begon wanneer een door spelers opgestarte corporatie per ongeluk de huur niet hadden betaald, waardoor de eigenaren van de ruimtes op een minder pacifistische manier probeerden het geld te krijgen. Het werkte echter als een rode lap voor een stier, waardoor de twee facties overhoop kwamen te liggen en het uiteindelijk uitgevochten werd.

De hele situatie escaleerde en steeds meer spelers gingen zich ermee bemoeien. Wat resulteerde was een groot gevecht waarin tientallen grote (en dus ook dure) ruimteschepen vernietigd werden. Het meest waardevolle schip dat ten onder ging stond gelijk aan zo’n $5.000 dollar. Geschat wordt dat de totale schade rond de $200.000 dollar ligt.

De economie van de spacesim Eve Online bestaat grotendeels uit echt geld: veel spelers kopen met hun eigen geld de in-game currency die Eve Online hanteert, waardoor het extra vervelend is als je iets duurs kwijtraakt: je bent in feite echt geld kwijt.