game nieuws Log in

Europa | Pixel Vault

De Europese commissie heeft woensdag een lijst gepubliceerd met Amerikaanse producten waar de Europese Unie mogelijk importtarieven voor wil instellen. Op die lijst staan ook Amerikaanse gameconsoles zoals de Xbox One.

Al jaren loopt er een handelsconflict tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten, waarbij de twee grootmachten elkaar beschuldigen van illegale subsidies aan respectievelijk Airbus en Boeing. Nu lijkt de Europese Unie zich dus op te maken voor importtarieven op de producten uit de Verenigde Staten. Naast zaken als vis, tabak, helikopters en tractoren staan ook gameconsoles op de lijst. De totale waarde van de hogere tarieven zou uitkomen op zo’n 20 miljard dollar, omgerekend ongeveer 17,7 miljard euro.

Volgens de Comissie is er spraken van oneerlijke concurrentie door de Amerikaanse subsidies op vliegtuigbouwer Boeing, zo stelt de Zweede Eurocommissaris Cecillia Malmström:

European companies must be able to compete on fair and equal terms. The recent WTO ruling on U.S. subsidies for Boeing is important in this respect. We must continue to defend a level-playing field for our industry.

Wat de impact van hogere importtarieven zou zijn, is nog niet precies bekend. De kans is echter groot dat zaken als de Xbox One en bijbehorende accessoires een stuk duurder worden voor Europese klanten. Het is natuurlijk nog afwachten of de voorgestelde tarieven er ook daadwerkelijk gaan komen.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *