game nieuws Log in

Epic Games | Pixel Vault

Het maken van een game kost al snel een enorme bak met geld. Niet iedere ontwikkelaar met een goed idee heeft direct beschikking over dit geld. Epic Games trekt het boekje open van Square Enix, Ubisoft en EA en gaat indie-ontwikkelaars steunen in het ontwikkelen van hun games.

Tijdens de Games Developers Conference (GDC) 2019 heeft Epic Games een nieuwe financiƫle steun systeem aangekondigd. Het zogeheten Epic Megagrants programma heeft $100 miljoen klaar staan om verschillende projecten van ontwikkelaars steun te bieden in hun ontwikkelingsproces. Ontwikkelaars kunnen zich hier opgeven waarna zij wellicht in aanmerking komen voor een cheque van $5.000 tot en met $500.000.

Dit geldt echter niet alleen voor studio’s die games ontwikkelen. Nagenoeg alle projecten die gebruik maken van Unreal Engine 4 kunnen in aanmerking komen, dus ook filmmakers, 3D-modellerings bedrijven en scholen die lessen aanbieden in implementatie in Unreal Engine 4. Epic Games benadrukt dat na de financiĆ«le gift, de ontwikkelaars vrij zijn met in de ontwikkeling. Epic Games is dus niet van plan om studio’s een bepaalde route in te jagen of te azen op het IP.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *