Endless Space 2 volgende week in Early Access

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Endless Space 2 volgende week in Early Access

De ruimtegame Endless Space 2 heeft nog een lange weg te gaan, maar ontwikkelaar Amplitude Studios wil graag de gamers betrekken bij het maken van de game. Volgende week kunnen geïnteresseerden via Steam Early Access de alfaversie van Endless Space 2 downloaden.

In een blogpost beginnen de mensen achter de studio met een excuus naar de lezers over het gebrek aan communicatie en het feit dat ze de beoogde releasedatum voor de alfa net niet hebben gehaald.

Het spijt ons dat we nogal stil zijn geweest, maar het was nogal hectisch de afgelopen tijd op het kantoor. We zijn ontzettend blij dat we kunnen aankondigen dat de Steam Early Access van Endless Space 2 op 6 oktober live gaat. We hebben dus net niet september gehaald, de datum die we beloofden op gamescom. De feedback die we kregen van onze VIP-spelers heeft ervoor gezorgd dat we die extra paar weekjes nodig hadden om een goede ervaring neer te zetten.

Verder benadrukt Amplitude dat het om een alfabuild gaat waar nog niet alle features in zitten en dat er nog onderdelen zijn waar aan gesleuteld gaat worden met de feedback van alle spelers. Endless Space 2 is al twee jaar in ontwikkeling en is exclusief voor de pc. Wanneer de volledige game wordt uitgebracht, is nog niet bekend.