Elon Musk wil van Tesla een gameplatform maken

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Elon Musk wil van Tesla een gameplatform maken

Elon Musk is druk in de weer met het ontwikkelen van de nieuwe generaties Tesla’s. De afgelopen jaren zagen we de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s en werd een Tesla-wagen de ruimte in gestuurd. Dat laatste is vooralsnog wat minder praktisch, maar nu komt het bedrijf met een functie die voor wat meer mensen interessant is: gamen.

Het is in de toekomst mogelijk om te gamen in een Tesla, dit heeft Elon Musk laten weten in een exclusief interview met IGN. In het interview geeft Musk aan dat het de ontwikkelaar gelukt is om Cuphead draaiende te krijgen in Tesla Model 3, Model S en Model X. Dit komt niet uit de lucht vallen, halverwege mei 2019 liet Musk via Twitter al blijken dat hij bezig was om games te laten draaien op het systeem van de Tesla-auto’s.

Hij heeft zijn zinnen gezet op Unity en Unreal engines, waarbij er touchscreen en controller ondersteuning mogelijk is. Daarnaast lijkt hij ook interesse te hebben in het gebruik van het stuur als een controller. Naast Cuphead moeten er snel meer games speelbaar worden in de auto’s.