Elite: Dangerous-spelers kunnen geen geld terug krijgen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Elite: Dangerous-spelers kunnen geen geld terug krijgen

Eerder deze week maakte Frontier Developments bekend de singleplayer-modus uit het nieuwe Elite: Dangerous te schrappen. Waar eerst bekend werd dat spelers geld terug konden krijgen, blijkt nu dat lang niet iedereen hier kans op heeft.

Volgens Frontier Developments is het alleen mogelijk om je geld terug te krijgen als je de game hebt gekocht via de digitale winkel van Frontier zelf, en de game in zijn geheel nog niet hebt gespeeld.  Wanneer de game dus is aangeschaft via de Kickstarter-campagne van de studio, of in het verleden al is gebruikt om deel te nemen aan de alfa of beta-test, maakt hier dus geen kans op.

Volgens Frontier zijn de richtlijnen duidelijk en is er geen ruimte voor misvattingen mogelijk. Toch zal de studio elke zaak individueel behandelen om te kijken of er geld terug wordt gegeven.

Eerder deze week werd er aangekondigd dat er geen offline singleplayer campagne in de nieuwe Elite-game zal zitten. Volgens ontwikkelaar Frontier Developments zou een dergelijke campagne de game te veel beperken en zou het veel te statisch worden in vergelijking met de online multiplayer van de game.