game nieuws Log in

Onlangs werden de rechten van de PC-game Outcast (1999) opgekocht door de Belgische ontwikkelaar Appeal. In een interview met Gamer.nl liet topman Frank Sauer weten dat hij de toekomst van de gameserie zonnig inziet. De populariteit van games die zich afspelen in een open wereld, zoals GTA V en Saints Row IV, zouden een remake van Outcast ten goede komen.

“Als je kijkt naar het succes van games met een open wereld, zoals GTA, dan kan Outcast nu een veel groter publiek bereiken dan in 1999”, aldus Sauer. “Gamers zijn geëvolueerd en kunnen nu een groot universum veel beter beheersen en waarderen, zelfs met meerdere genres in een game”. Daarnaast verwacht Sauer dat de exotische setting van Outcast de gamer meer zal aanspreken. “Mijn gevoel zegt dat gamers een beetje moe worden van al die hypermoderne steden en weer willen dromen. Dat wil ik in ieder geval wel”.

Sauer; “We hebben veel reacties gehad op het nieuws en het is goed om te horen dat zoveel gamers zulke warme herinneringen hebben aan de game en enthousiast zijn”. Verder vertelde de ontwikkelaar dat er tot op heden nog geen concrete plannen zijn voor een remake van de game maar dat er een overweldigende hoeveelheid reacties zijn gekomen van fans die een eventuele remake van Outcast een warm hart toedragen.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *