Eerste trailer van Joaquin Phoenix’ Joker vrijgegeven

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Eerste trailer van Joaquin Phoenix’ Joker vrijgegeven

Nadat Warner Bros. gisteren de eerste poster voor de origin-film Joker liet zien, heeft het bedrijf vandaag de eerste trailer voor de film met Joaquin Phoenix in de hoofdrol vrijgegeven. In de trailer is te zien hoe Phoenix langzaam aftakelt om uiteindelijk in de iconische superschurk te veranderen. Joker moet vanaf 3 oktober in de Nederlandse bioscopen draaien.

In Joker volgen we Joaquin Phoenix als Arthur Fleck, een stand-up comedian die het uiteindelijk nooit echt voor elkaar krijgt om grappig te zijn. Worstelend met psychische problemen takelt de mislukte comedian uiteindelijk zover af dat hij de gedaante van de Joker aanneemt, de eerste grote plaag voor Gotham City. Gedurende de trailer zien we bekende locaties zoals Wayne Hall, Wayne Manor en Arkham State Hospital, voor fans vooral bekend als Arkham Asylum.

Naast Joaquin Phoenix als Arthur Fleck en de Joker zien we ook de eerste beelden van Thomas Wayne en zijn zoon Bruce, gespeeld door respectievelijk Brett Cullen en Dante Pereira-Olson. Voor Cullen is het niet de eerste Batman-gerelateerde film, want hij was al te zien in The Dark Knight Rises als een congreslid. Ook Zazie Beetz en Robert De Niro maken hun opwachting in de film. We mogen de film op 3 oktober in de Nederlandse bioscopen verwachten.