Log in

Met de lancering van Apple’s nieuwste besturingssysteem, iOS 7, is er ook een interessante nieuwe functie toegevoegd aan de mobiele apparaten. Namelijk de ondersteuning voor volwaardige controllers om mobiele games te besturen. Afgelopen nacht toonde GlamCase, een ontwikkelaar van mobiele accessoires, de eerste third-party controller aan, de GameCase.

Tijdens Apple’s WWDC presentatie werd het al bekend dat met het nieuwe besturingssysteem ook controllers ondersteund zouden worden, dit alles via het MFi controller framework. De GameCase is de eerste controller die hier gebruik van maakt en lijkt, bevestigd op een iPad, vrij veel op een Wii U-tablet.

De controller heeft twee thumbsticks, beiden hoog geplaatst, een d-pad, vier ‘face buttons’, triggers en schouder knoppen en een menu-knop. De controller zit vast aan een rubberen hoes die bijvoorbeeld om de iPad heen wordt geschoven.

Volgens GlamCase is het bezig met verschillende ontwikkelaars om ondersteuning in te bouwen voor de GameCase. Dit zal dan ook nodig zijn om de controller te kunnen gebruiken. De GameCase zal ondersteuning bieden voor de iPad 2/3/4, iPad Mini, iPhone 4/4S en iPhone 5/5S/5C. Een prijs of releasedatum is momenteel nog niet bekend.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie