Log in

Electronic Arts werkt momenteel aan zes tot acht nieuwe franchises. Dit vertelde chef EA Games Patrick Soderlund aan MCV. Of deze zes tot acht games ook titels bevatten die al bekend zijn, zoals bijvoorbeeld Titanfall, wou Soderlund niet bevestigen tijdens het interview.

In het gesprek refereert Soderlund naar games als Mirror’s Edge 2 en Star Wars Battlefront als voorbeelden dat de uitgever nog steeds risico’s durft te nemen, ondanks de sterke focus op het onderhouden van bestaande franchises.

“We werken momenteel aan een nieuwe Mirror’s Edge-game en ondanks dat dat geen nieuwe IP is, is het wel een terugkeer van een serie gedaan op een nieuwe manier. Daarnaast ontwikkelen we Star Wars Battlefront, wat een nieuwe IP voor ons is, ondanks dat het geen nieuwe serie is,” aldus Soderlund.

Maar er zijn ook genoeg compleet nieuwe games in ontwikkeling. “We werken momenteel aan zes tot acht compleet nieuwe IP’s. Dat is dan ook belangrijk voor ons, want de dag dat we stoppen met het maken van nieuwe IP’s is de dag dat we aan het infuus kunnen. We moeten nieuwe ideeën ontwikkelen en de creatieve grenzen opzoeken.”Tags:

Lees verder:

Geef een reactie