E3 2015 – Persconferentie Ubisoft – Gelikt en bomvol

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
E3 2015 – Persconferentie Ubisoft – Gelikt en bomvol

Ubisoft heeft afgelopen jaar een enorme bak poep over zich heen gehad. Voor een deel terecht, want grote titels als Assassin’s Creed: Unity en The Crew lieten ons toch flink in de kou staan met kapotte releases. Er was dus wat goed te maken en dat is met deze show toch behoorlijk gelukt.

Ubisoft begon meteen met een troef die werkelijk niemand aan zag komen: een nieuwe South Park game genaamd: The Fractured But Whole. In dit nieuwe deel nemen we afscheid van de fantasykostuums en trekken we een cape aan en zetten we maskers op. Superhelden staan nu centraal in het nieuwe verhaal van Matt Stone en Trey Parker. Toen we eenmaal over deze verrassing heen waren, stond de volgende al weer klaar. Er werd een trailer gestart met vechtende samurai’s, ridders en veel bloedvergieten. “For Honor” staat er aan het einde van het indrukwekkende filmpje. Een nieuwe third-person actiongame met veel zwaardvechten en heel veel bloed.

E3 2015 - Persconferentie Ubisoft - Gelikt en bomvol

Na een aantal DLC aankondigingen voor The Crew en Trials Fusion kwam een oude bekende aan bod: The Division. Er werden gameplaybeelden getoond van The Darkzone, waar iedere vriend je vijand kan zijn en andersom. Ze lieten een sterk staaltje third-person actie zien waarin gamers elkaar verraden ook al waren ze een paar tellen geleden nog je partners. Begrijpelijk, want het is overleven in een stad die verwoest is door een mysterieus virus, alleen is dit concept wel heel erg gevoelig voor gamers met slechte zin. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe lang het leuk blijft als je voor de zoveelste keer het spreekwoordelijke mes in je rug krijgt. We mogen het zelf gaan meemaken op 8 maart 2016 als The Division uitkomt voor de PlayStation 4 en Xbox One.
E3 2015 - Persconferentie Ubisoft - Gelikt en bomvolNa een behoorlijk vals optreden van Jason Derulo voor Just Dance 2016 en mooie CGI beelden van citybuilder Anno 2205 werd de volgende klapper gepresenteerd met de naam: Rainbow Six: Siege. Deze tactische first-person shooter werd vorig jaar in LA op het eind van de show plotseling aangekondigd en vandaag kregen we veel meer te zien. De Terrrohunt bijvoorbeeld, waarin je in je eentje of met vrienden missies kan doen tegen de AI, zoals het onschadelijk maken van een bom, wat Ubisoft liet zien met live gameplay beelden. Het was een intens gevecht van ongeveer vijf minuten waarin zelfs ik als kijker op het puntje van mijn stoel zat. Communicatie en geduld lijken de sleutel te zijn tot succes in deze tactische game. Na het epische gevecht werd verder nog bekendgemaakt dat we vanaf 24 september aan de slag kunnen met de bèta van Rainbow Six: Siege.E3 2015 - Persconferentie Ubisoft - Gelikt en bomvol

Na het schietgeweld kregen we met Trackmania Turbo iets compleet anders. Een knotsgekke racegame waarin je racet op wegen die ook achtbanen hadden kunnen zijn. Meer dan 200 tracks zijn er beschikbaar en je kan oneindig veel willekeurig gegenereerde tracks maken om op los te gaan.

Uiteindelijk was het tijd voor Assassin’s Creed Syndicate. Na het debacle van Unity kijken veel mensen met argusogen naar dit nieuwe deel en wat we uiteindelijk te zien kregen, was net iets te weinig. We kregen een prachtige CGI trailer van ongeveer drie minuten waarin de hoofdpersoon, Jacob Frye, rivaliserende bendes te grazen nam. Frye geeft ze de kans om zich aan te sluiten bij hem of te sterven. Uiteindelijk bleef het bij dit filmpje, maar we kregen nog een mooie afsluiter.E3 2015 - Persconferentie Ubisoft - Gelikt en bomvol

Zoals Ubisoft wel vaker doet, bewaart het altijd een grote verrassing voor aan het eind en ook nu hadden ze wat klaar staan. Er werd een trailer gestart voor een nieuwe Ghost Recon met de subtitel: Wildlands. Het enige wat we nu weten is dat het wederom een third-person shooter is, maar in de beelden zagen we vooral veel drugs, bloed en geweld tussen bendes. Dit belooft nog wat.

Al met al zette Ubisoft een hele strakke show neer met een aantal grote verrassingen en bracht deze ook goed, door wederom Aisha Tyler als presentatrice in te zetten. Ubisoft heeft met Rainbow Six: Siege en Assassins Creed: Syndicate twee sterke titels voor het najaar en met de onthulling van maar liefst drie nieuwe games blijven ze toch flink aan de weg timmeren. Laten we vooral hopen dat het deze keer wel allemaal goed word uitgewerkt.