Log in

De in Berlijn gestationeerde studio Binji heeft een flash game ontwikkeld over de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden. De voortvluchtige Snowden lekte enkele tijd terug gevoelige staatsinformatie over de NSA en het Prism project van de Amerikaanse overheid. Met deze game poogt de studio Snowden naar eigen zeggen te steunen in zijn missie.

“Het spel is een contributie in het gevecht tegen complete surveillance en de ondermijning van de democratie. Het is onze manier van protestvoering, een kunstproject dat een poging waagt mensen wakker te schudden die nog steeds naief denken dat observatie nodig is en niet hun dagelijks leven beinvloed”, alsdus de website van de ontwikkelaar. “Het is een hulpkreet in de steun van Edward Snowden en de vrijheid van elke individueel. Het spel probeert een halt toe te roepen aan de vlucht van Snowden en een halt toe te roepen aan de tocht van een vluchteling die achterna wordt gezeten door ‘de meest krachtige natie ter wereld’”.

Het spel, genaamd Eddy’s Run, is een sidescrolling 8-bit game waarbij de speler door middel van het praten met reporters laptops verdiend. Deze kunnen op hun beurt weer worden ingezet om agenten en drones af te vechten. De game kan gratis worden gespeeld op de officiële website.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie