Driveclub serverproblemen grotendeels verholpen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Driveclub serverproblemen grotendeels verholpen

Driveclub werd kort na zijn lancering geteisterd met een hoop serverproblemen. Ontwikkelaar Evolution Studios meldt dat er momenteel wordt gesleuteld aan de servers, maar ook dat de meeste moeilijkheden al verholpen moeten zijn.

We hebben het vaak zien gebeuren bij games die zwaar leunen op hun online functionaliteit: servers die bij de launch niet optimaal draaien en vervolgens voor een hoop frustratie zorgen. Niet de ideale manier om kennis te maken met een game waar je mogelijk een lange tijd op hebt zitten wachten. Dit was ook met Driveclub het geval.

Nu zegt Evolution dat de servers een upgrade ondergaan om de meeste moeilijkheden uit de online wereld van de game te helpen, maar ook dat de meeste gamers nu moeiteloos zouden kunnen spelen:

“We zijn nog steeds bezig met het verbeteren van de servers zodat iedereen kan genieten van de online functie, maar de meeste Driveclub spelers zouden nu al toegang moeten hebben tot de online mogelijkheden.”

Verder zegt de ontwikkelaar dat er meer updates in het weekend zullen volgen en dat daarna iedereen ongehinderd met zijn maten op het digitale circuit rond zou kunnen scheuren. Ook alle sociale functies waar Driveclub zich mee onderscheidt zouden dan eindelijk optimaal moeten werken.

Evolution zegt Driveclub-bezitters tot slot constant up-to-date te houden omtrent de moeilijkheden.