Dragon Quest XI: In Search of Departed Time komt naar Nintendo NX

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dragon Quest XI: In Search of Departed Time komt naar Nintendo NX

Het inmiddels alweer elfde deel in de Dragon Quest-serie, genaamd Dragon Quest: In Search of Departed Time, komt naar de Nintendo NX. Dit heeft geestelijk vader van de serie, Yuji Horii, bekendgemaakt in de oktober-editie van Nintendo Dream.

In het gesprek, waar Yuji Horii aan tafel zit met Pokémon-serie producer Yunichi Masuda en Super Smash Bros.-serie director Masahiro Sarukai, heeft Yuji Horii bekendgemaakt dat Dragon Quest: In Search of Departed Time uit zal komen op de PlayStation 4, de Nintendo 3DS en de Nintendo NX. De 3DS gaat twee versies krijgen, een 2D-versie en een 3D-versie. Dit breng het aantal titels op 4 stuks, welke volgens Yuji Horii simultaan uitgebracht zullen worden. De releasedatums zijn gelijkgetrokken, omdat een vroegtijdige release op een van de platformen spoilers weg zou geven, aldus Yuji Horii. Ondanks dat Square Enix enigszins terugkrabbelt op dit statement door te zeggen dat zij overwegen de game uit te brengen op de NX, is de geestelijk vader zelf overtuigt dat Dragon Quest XI op de NX zal verschijnen. Volgens Yuji Horii is het verhaal zo goed als af en is de game net speelbaar, maar omdat er zo’n groot volume aan content in de game zit, is er nog tijd nodig om alles af te maken.

Volgens Gematsu.com, welke de vertaling vanuit het Japans heeft verzorgd, heeft unification producer Ryutaro Ichimura gezegd dat het de bedoeling dat Dragon Quest XI: In Search of Departed Time uit gaat komen in Japan vóór 27 mei 2017. Daarnaast zal Dragon Quest X ook op de NX gaan verschijnen en dat maakt deze twee Dragon Quest-games twee van de vijf games die tot nu toe zijn bevestigd op de Nintendo NX.