Dragon Quest Builders komt naar de Switch

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Dragon Quest Builders komt naar de Switch

Het is vandaag een fijne dag voor Nintendo Switch-bezitters, want na Wolfenstein II: The New Colossus komt ook Dragon Quest Builders naar de Switch. Square Enix kondigde vandaag een port aan van de game, die volgende jaar moet verschijnen voor de console van Nintendo.

De trailer is nog alleen in het Japans beschikbaar, maar laat weinig aan twijfel over: Dragon Quest Builders komt naar de Switch. Square Enix maakt ook meteen een releasedatum bekend. De game moet op 9 februari 2018 verkrijgbaar zijn voor de Switch. De game verscheen eind 2016 voor PlayStation 3, PlayStation 4 en PlayStation Vita. Zeker gezien de port naar de Vita is een Switch-versie een logische stap van de Square Enix.

Dragon Quest Builders is een kruising tussen de traditionele RPG’s met de Dragon Quest-naam en Minecraft. Een bijzonder combinatie die best aardig is uitgewerkt. Enerzijds is het een stuk verder afgebakend dan Minecraft, omdat de game wel een duidelijke verhaallijn heeft. Aan de andere kant kun je veel meer je eigen stempel drukken op de game door het bouwgedeelte.