Dragon Quest 11 aangekondigd voor PS4, 3DS én NX

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dragon Quest 11 aangekondigd voor PS4, 3DS én NX

Square Enix heeft vandaag bekendgemaakt dat we een nieuw deel in de langlopende Dragon Quest-serie mogen verwachten. Misschien nog interessanter dan dat zijn de platformen waar de game voor aangekondigd is; de PlayStation 4, 3DS én Nintendo NX.

Fans van de Dragon Quest-serie zullen de komende jaren nog heel wat te spelen hebben. Vanochtend liet Square Enix in een persconferentie van anderhalf uur lang, volledig toegewijd aan Dragon Quest-games, een aantal verrassingen zien. De eerste informatie ging over Dragon Quest 10, de MMO die dit jaar drie jaar bestaat. Dragon Quest 10 zal ook verschijnen voor de PlayStation 4 én de Nintendo NX, wat Dragon Quest 10 de eerste game maakt die aangekondigd is voor Nintendo’s nieuwe platform. Ondertussen weten we nog steeds niets over de Nintendo NX, dus hoe deze versie zal functioneren is volledig onduidelijk.

Vervolgens werd Dragon Quest 11 aangekondigd. Het maakt gebruik van de Unreal Engine 4 en zal net als Dragon Quest 10 verschijnen voor de PlayStation 4 en de Nintendo NX. Ook zal de game verschijnen voor de Nintendo 3DS. Die versie zal speciaal zijn omdat het bovenste scherm de game zal tonen in 3D (zowel het effect als drie dimensies), terwijl het onderste scherm de game toont in 2D sprites.

Mogen we deze games in het Westen gaan verwachten? Misschien wel. Square Enix liet weten dat hoewel er momenteel geen concrete plannen op tafel liggen, die altijd nog kunnen komen. Gezien Square Enix’ trackrecord van de afgelopen jaren als het gaat om het uitbrengen van Dragon Quest-games, zullen deze twee games op den duur ook wel naar het Westen komen.