Log in

Valve heeft naast de aankondiging van SteamOS ook een grote update voor DOTA 2 uitgegeven in de vorm van de First Blood-update. Via de update kunnen spelers vanaf nu ook in een ‘local area network’ spelen. Daarnaast kan er met het nieuwe Captain’s Draft een leider aan worden gesteld door het team die de heroes voor het team zal kiezen.

Volgens Valve bestaat de First Blood-update uit drie cruciale punten. Naast eerder genoemde Captain’s Draft en lan-support voert de ontwikkelaar ook veel verbeteringen door in de Armory. Spelers kunnen nu zelf filters inzetten waardoor het zoeken naar items in de Backpack, die vanaf heden de Armory zal heten, moet versimpelen.

Door middel van de nieuwe lan-support voor de game kunnen spelers met in totaal tien personen plaatsnemen in dezelfde lobby. Eén van de spelers kan dan optreden als host en een wedstrijd laten spelen op het lokale netwerk.

Met de Captain’s Draft kiezen beide teams een leider. Deze leiders zullen dan uit 24 heroes kiezen, welke ad random worden geselecteerd. De leiders kiezen om de beurt een hero, waarna ze er twee uit de pool mogen verwijderen. Zo blijven er uiteindelijk tien heroes over, één voor iedere speler. Volgens Valve is ook de balans bij een aantal heroes sterk verbeterd.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie