Doom zal geen co-op krijgen voor de campaign

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Doom zal geen co-op krijgen voor de campaign

In tegenstelling tot veel andere populaire shooters van vandaag de dag zal de nieuwe Doom géén campaign hebben die je co-op kan spelen. De makers hebben zich hier niet in verdiept maar spelers kunnen altijd de SnapMap gebruiken om het zelf te creëren.

Sinds de release van de eerste Halo-game is het één van de meest populaire modes in shooters: de mogelijkheid om de singleplayer campaign samen met een vriend of vriendin te spelen. Met de opkomst van online gaming werd dit nog meer gestroomlijnd waardoor je niet eens meer samen in dezelfde kamer hoeft te zitten om het te spelen. Doom doet hier blijkbaar niet aan mee. De makers hebben ervoor gekozen om dit soort modes niet aan de game toe te voegen, aldus Marty Stratton van id Software op Quakecon 2015.

In plaats daarvan verwees Stratton naar de ‘SnapMap’, de naam van de level editor dat bij Doom geleverd wordt. Hij legde uit dat hoewel de game niet met een co-op ervaring komt als het gaat om de singleplayer campaign, het spelers niets belet om door middel van de level editor hun eigen modes in elkaar te zetten. Door meerdere levels te maken en ze achter elkaar te zetten als een soort playlist krijgen spelers zo ook een soort campaign die ze samen kunnen gaan spelen.

“Het kan zelfs zo diep gaan dat de auteur van de levels en de volgorde aangeeft dat je sommige wapens niet mee mag nemen naar de volgende. Dat je het volgende level moet doen met de wapens die in dat specifieke level te vinden zijn.”