Dochter van professor Layton maakt opwachting in nieuwe puzzelgame

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dochter van professor Layton maakt opwachting in nieuwe puzzelgame

Ontwikkelaar Level-5 heeft woensdag een nieuwe puzzelgame onthuld waarin de dochter van professor Layton een hoofdrol speelt. Een eerste trailer van Lady Layton werd getoond op het jaarlijkse Vision-event van de Japanse gamesmaker.

De dochter van de puzzelprofessor heet in de Japanse trailer Cartiel, maar in de Europese en Amerikaanse variant krijgt ze misschien een andere naam. Uit de trailer is op te maken dat de game in de kern niet is veranderd. Het verhaal wordt verteld in tekenfilmstijl en de speler krijgt te maken met diverse hersenkrakers. Een deel van het verhaal speelt zich in ieder geval af in Londen, waar zich het Layton Detective-Agentschap bevindt. Cartiel krijgt gezelschap van een konijn.

Lady Layton verschijnt komend jaar voor de Nintendo 3DS, iOS en Android. Level-5-baas Akihoro Hino had in juni al laten doorschemeren dat er een nieuwe game in de Layton-reeks aan zat te komen met een nieuw karakter in de hoofdrol. De laatste game waarin professor Layton en zijn compagnon Luke een opwachting maakten, was Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney uit 2014.