Divinity: Original Sin komt ook naar consoles

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Divinity: Original Sin komt ook naar consoles

Divinity: Original Sin, de RPG van het Belgische Larian Studios, gaat ook naar consoles komen. Onder het label van een Enhanced Edition zal de game, inclusief verbeteringen, verschijnen voor Windows, OS X, Linux, PlayStation 4 en Xbox One.

De Enhanced Edition van Divinity: Original Sin zal een flink aantal verbeteringen bevatten. Volgens Larian Studios is de Enhanced Edition dan ook geen upgrade, maar een volledig nieuwe game. Oude savegames uit de originele editie zullen dan ook niet meer werken.

Doordat de game ook op consoles te spelen zal zijn, is de UI van de game flink onder handen genomen, zodat deze goed werkt met controllers. Ook nieuw is een co-op modus die in splitscreen gespeeld zal worden. Op het gebied van content hebben alle karakters een eigen stem gekregen en zijn er nieuwe karakters toegevoegd. Dit alles tot resultaat dat er ook een heel nieuw einde in de game zit.

Wanneer Divinity: Original Sin Enhanced Edition zal verschijnen is nog niet bekend, maar spelers die het origineel hebben, zullen de verbeterde versie gratis krijgen. Tijdens de E3 zullen we volgens Larian Studios nieuwe beelden te zien krijgen.